Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното

Проблема с парното ми е,че не духа топло както трябва да е,при 50-60гр си духа хладко,чак като си загрее 80-90гр започва да духа горе-долу топло,радиаторчето,термостата и маркучите са сменени,чувал съм за ядове с некакви клапи,ако някои се е занимавал с тях да сподели.С това за положението за духане също имам ядове,когато е в положение за в краката,духа слабо и не толкова топло а също така духа и през духалките на таблото,когато е само на стъклото пак духа и през тях,направо е некакъв таратор......за 1.9тд иде реч
    Alfa 155 1.9TD '97 EX
    Alfa 166 2.4 JTD EX
    Alfa 156 2.4 JTD

Първа идея - заяли клапи ... При мен постоянно духа в краката - без значение в какво положение е управлението на климатроника. Т.е. духа накъдето е пуснат и в същото време и в краката.
    Погледни си клапите, а за да не духа достатъчно топло :
    - не е обезвъздушена системата
    - не ти загрява достатъчно колата ( термостат ??? )
    - последен, малко вероятен вариант - откачени тръби на парното към духалките (може да отпадне, ако лятото си духа достатъчно студено) - на бившата ми 33-ка имах такъв проблем, затова го споменавам.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Ниско ниво на на антифриза води до този ефект или при смяната на радиаторчето, да не е добре обезвъдушено.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

нивото го следя често понеже имам лек теч от радиатора,а понеже пита колегата по горе Alfa User-термостата е нов
        Alfa 155 1.9TD '97 EX
        Alfa 166 2.4 JTD EX
        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Колега като за начало може да махнеш малкото капаче до десния ти крак и да видиш каква е температурата на входящия и изходящия маркуч от радиаторчето
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            Колега като за начало може да махнеш малкото капаче до десния ти крак и да видиш каква е температурата на входящия и изходящия маркуч от радиаторчето
            Да и още нещо се сетих - провери как ти е кранчето на радиаторачето, защото ако не отваря достатъчно, може да създава този ефект.

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
              Да и още нещо се сетих - провери как ти е кранчето на радиаторачето, защото ако не отваря достатъчно, може да създава този ефект.
              Той колегата не е казал има ли клима няма ли ,че то ако няма клима няма и кранче за парното,па и щом му тече радиатора дали е слагал някоя добавка та му се е запушило радиаторчето кой знае.
              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Мен редовно ми става така, тъй като ми тече радиатора... Доливам антифриз догоре и веднага се оправя, почва да духа топло след като отлепи стрелката от 50 градуса.

Може би е удачно да питам някой да му се намира читав радиатор втора ръка за моята кошница, че от няколко места ми казват, че новите са свръх ултра мега зле и държат някоколко месеца...

Поздрави.
                Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  това го проверявах да,горещи са и двата,колата има клима,кранчето е отворено докрай,добавки все още не съм сипвал за да ми е запушено радиаторчето,то не е на 100% сигурно да запушат дупчица като от игла да не говорим за цялото парно....последното е лично мнение
                  Alfa 155 1.9TD '97 EX
                  Alfa 166 2.4 JTD EX
                  Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Той колегата не е казал има ли клима няма ли ,че то ако няма клима няма и кранче за парното...
                    Това твърдение не е вярно!
                    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                      Няма моторче има 1 жило,кранче си има.
                      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Щом маркучите са топли може да се наведеш и да видиш как се движат клапите. Пак през същото капаче гледаш нагоре и сменяш положенията. Все пак обаче не бива да очакваш при 50-60 градуса на водата да ти задуха тропически вятър в колата. Климатроника прави смяна на потока на въздуха баш някъде около тази температура. А да и духане към предното стъкло винаги има независимо от зададената посока
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение

Каде точно греша колега
                          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                            Каде точно греша колега
                            Я кажи,малкото маркучле в разширителния съд,"хвърля" ли силно течност?Няма значение дали е загряла или не,запали я и виж има ли "струя" Щото ми се връти една идея в кратунатЪ

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              Я кажи,малкото маркучле в разширителния съд,"хвърля" ли силно течност?Няма значение дали е загряла или не,запали я и виж има ли "струя" Щото ми се връти една идея в кратунатЪ
                              Не лоша идея, при запушен подгрев на дросела обезвъздушаването на системата не се получава.

Каде точно греша колега
                              Подчертано е в цитата - няма значение с/без клима - кранче има.
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
                              X